START | CONTACT | HISTORIE | VIDEOS | TICKETSHOP |

   Join us on Facebook 
 
HISTORIE
Galepop werd in 2005 voor het eerst in de wijk Galecop georganiseerd. Omdat er in deze wijk weinig te beleven was kwamen Ton de Jong, toenmalig beheerder van sporthal Galecop en Jan van Ommen, toen nog directeur van de Julianaschool en gitarist bij de band Out of Time, op het idee om een festival te organiseren. Galepop 1 was gelijk al goed voor ruim 350 bezoekers. Door de enthousiaste reacties kon het niet uitblijven dat er een vervolg kwam. Een nieuwe traditie was een feit! Elk jaar slaat het festival enorm aan. Het begon in 2005 met 350 mensen. In 2007 was het voor het eerst uitverkocht met 550 mensen. Een goed moment voor uitbreiding. In 2008 werd de zaal vergroot. Niet voor niets want Galepop  trok ruim 800 bezoekers!
Tot en met 2011 bestond het programma uit drie regionale bands. In 2012 en de daaropvolgende jaren stonden er ook landelijk bekende bands op het programma. Zo hebben Brainbox, the Scene met Th� Lau en The Kik op het Galepop podium gestaan.  Uiteraard bleven de regionale bands in het programma.
Dankzij de vele vrijwilligers o.a. van de Handbal Vereniging Nieuwegein en de medewerking van plaatselijke bands lukt het elk jaar weer om binnen het budget een geweldige avond neer te zetten.
De doelgroep is 30-plus, vandaar ook de muziek uit jaren 70, 80 en 90. Dansbare muziek van toen, gezellig een praatje en onbezorgd uitgaan, dit is de sfeer waar Galepop voor staat en herkenbaar door wil zijn. Inmiddels ligt Galepop 2017 alweer achter ons en het enthousiasme van het publiek is voor de organisatie een groot stimulans om er mee door te gaan!
Poster_Galepop_01
Poster_Galepop_02
Poster_Galepop_03
Poster_Galepop_04
Poster_Galepop_05
Poster_Galepop_06
Poster_Galepop_07
Poster_Galepop_08
Poster_Galepop_09
Poster_Galepop_10
Poster_Galepop_11
Poster_Galepop_12
Poster_Galepop_13
Poster_Galepop_14STICHTING GALEPOP
Na 10 edities Galepop vond organisator Jan van Ommen dat een ander het roer mocht overnemen. In 2015 is daarom Stichting Galepop opgericht, waarmee de organisatietaken zijn verdeeld onder de bestuursleden.

Voor de aankleding van de zaal en de horecafaciliteiten staan Sporthal Galecop beheerder Harry Labes en zijn vrijwilligers garant.
Zie hiernaast een timelapse van de opbouw; van sportzaal tot poptempel (video van Tim de Haas).

Naast de tomeloze inzet van vele vrijwilligers, is het Galepop festival mede mogelijk dankzij:
Sportcomplex Galecop - LBS Labes Beheer Sportkantine
East Sound Geluids- en Lichttechniek
SecurityXpert B.V.
EHBO-Vereniging Nieuwegein-Noord